Om slægterne Brændgaard & Heilesen

Notater


Træ:  

Match 20,501 til 20,550 fra 58,040

      «Forrige «1 ... 407 408 409 410 411 412 413 414 415 ... 1161» Næste»

 #   Notater   Knyttet til 
20501 Fhv. landmand Ernst Westergaard, Vrensted, døde i nat i sit hjem efter nogen tid svagelighed.
Ernst Westergaard, der blev 74 aar, var født i Vrensted. Som ung havde han forskellige pladser ved landbruget, hvorefter han med to brødre udvandrede til Amerika, hvor han opholdt sig i 11-12 aar. Ved hjemkomsten blev han gift og købte en ejendom på Stenum hede, hvor de imidlertid kun var i eet aars tid, idet de i 1936 købte ejendom i Vrensted, hvor de har boet siden.
Erndt Westergaard var en flittig og stræbsom mand, og han var en afholdt og vellidt mand, der var i besiddelse af et rigtigt vendelbolune. Han havde altid en karakteristisk og rammende replik, men altid kun i den gode mening. Han overleves af sin hustru, som i de sidste maaneder har ydet ham enestående pleje. Der er ingen børn. (VT 4 Jun 1969)
 
Westergaard, Ernst Valdemar (I6773)
 
20502 Fhv. landpostbud Viggo Jacobsen, Søndergade, Saltum er død, 72 aar gammel, og med ham er en del af det ældre Saltum gaaet bort.
Viggo Jacobsen var født og levede hele sit liv i Saltum, og med sit lyse og venlige sindelag tog han del i sognelivet. Gennem 30 aar passede han sin posrtute til Ejersted med punktlighed, hjælpsomhed og humør, og det blev ogaa et savn for ham selv, da han af helbredshensyn maatte sige sin posttur fra sig. Maaske mest fordi han altid var glad for at omgaas andre.
Defor var alle velkommen i hjemmet, men mest bemærkede man nok Viggo Jacobsen i nabofællesskabet, hvor han altid var midtpunkt med sin interesse for haven og huset. Gymnastikken var fra de unge dage en anden af hans interesser, og efter ophold paa Ollerup gymnastikhøjskole, blev han med tiden leder af et betragteligt antal hold.
Viggo Jacobsen overleves af sin hustru og en søn, værkfører Bent Jacobsen, København. (VT 29/2 1972)
 
Jacobsen, Viggo (I12849)
 
20503 Fhv. Lektor Lars Munck, Viborg, 73 år. Han var fra Vrå i Vendsyssyssel og blev cand.mag. i 1925 med engelsk som hovedfag og dansk og gymnastik som bifag og var både i sin studietid og senere på studieophold i England. I 1926 blev han adjunkt ved Viborg Katedralskole og lektor i 1942. I Sommeren 1968 trak han sig tilbage på grund af svagelighed og fik da vidnesbyrd om, at både kolleger og elever kunne lide ham. (Jyllandsposten 23 Jan 1972) Munck, Lars Møller Lund (I7909)
 
20504 Fhv. materialforvalter Marius Michael Barfod, Lodsejervej 13. Barfod, Marius Michael Rasmussen (I9673)
 
20505 Fhv. ministerråd Johan Otto Stephensen, Tranekær, er død, 83 år. Johan Otto Stephensen kom efter juridisk embedseksamen til Udenrigsministeriet, hvor han blev hele sin karriere. Han gjorde tjeneste mange steder, både i europæiske hovedstæder, i New York og på poster i Afrika og Mellemøsten. I årene 1973-1977 bestred han det delikate hverv som fungerende dansk generalkonsul i Sydafrika, som på grund af styrets apartheidpolitik endnu ikke var fuldt diplomatisk anerkendt. Johan Otto Stephensen sluttede sin karriere i Abidjan på Elfenbenskysten og boede i tiden efter sin pensionering i Tranekær på Langeland. Stephensen, Johan Otto (I13410)
 
20506 Fhv. murer Anders Konrad Jensen, Aldershvil.. Løkken er død på Brønderslev Sygehus, 88 år gammel.
Konrad Jensen var født i Vrensted Sogn og blev oplært i murerfaget. Ved giftermål... bosatte han og hans hustru sig i Vrensted. Efter ca. 10 års forløb flyttede de til Serritslev, hvor de havde købt en landejendom, men efteter en halv snes år flyttede de tilbage ... Vrensted, hvor Konrad Jensen genoptog sig håndværk. Han var en dygtig håndværker, der skabte sig respekt i en v... kreds.
For toethalvt år siden d.. Konrad Jensens hustru, og han flyttede in på Alderhvile ... Løkken, hvor han befandt ... vel.
Han overleves af to døtre ... (VT 6 Mar 1973, udklip beskåret i højre side og nok ikke afsluttet) 
Jensen, Anders Konrad (I12996)
 
20507 Fhv. politiassistent Jens Mikkelsen, Islandsvej 32, Hjørring er død. 71 år.
Han havde siden oktober været syg med indlæggelse på Hjørring Sygehus. Han havde i nogle år været vagthavende på politistationen i Hjørring, men som 65-årig trak han sig tilbage. Det var i 1976, men han var ikke mere aflægs, and at han påtog sig jobbet som stævningsmand i Sindal kommune. Dette arbejde varetog han, til han den 23. oktober kom på sygehuset.
Jens Mikkelsen mistede sin kone Olga Mikkelsen i 1981. Det betød, at han ikke fik det ud af sine sidste år, som han havde fortjent.
Jens Mikkelsen var nemlig et rart menneske, retskaffen og omhyggelig. På sit arbejde skulle der være orden i tingene, og han kunne være bestemt, når den side vendte til.
Men udadtil var han den rolige og lidt mutte vendelbo, der trådte sine barnesko i Lønstrup. Her voksede han op i en tid, hvor krabbekløerne intet som helst kostede. Han blev selv fisker, blev bagefter landmand, inden han i 1936 kom til fængselsvæsnet. Han blev arrestbetjent i Hjørring og var også en tid i Vridsløselille og Herstedvester nær København, inden han i 1941 blev politimand.
Som politibetjent blev han hele sin tid i Hjørring. Han undgik at stifte bekendtskab med de tyske koncentrationslejre, men gjorde ellers alt for ar genere "fremmed-elementerne". Han var i en politigruppe, der tog imod våben fra englænderne.
Jens Mikkelsen, der i 1977 blev æresmedlem af Hjørring Politiforening, var i fem år i 50'erne med i Dansk Politiforbunds bestyrelse, ligesom han var formand og tillidsmand for den lokale politiforening. Han havde også været med i bestyrelsen for det Sociale Boligselskab, et akivt medlem af Foreningen Norden og var indtil 1975 medlem af foreningens forretningsudvalg i Hjørring.
Jens Mikkelsen overleves af fire børn. Lis Petersen bor i Hjørring, Bente Budolfsen i Hobro, Jette Stokbro i Skanderborg og Børge Mikkelsen i Brønderslev. (Vendelboarkivet, uden kildeang.) Dødsannonce også gengivet, uden begravelsesdato.

I vendelboarkivet også dele af 65-årsfødselsdagomtale (VT 28 Sep 1976)
 
Mikkelsen, Jens Michael (I7023)
 
20508 Fhv. Skipper, aldersrentenyder i Ballen, Enkemand. Hansen, Rasmus Carl Frederik (I10247)
 
20509 Fhv. skoleinspektør, Helge Krohn, Søren Quists Vej 26, Vejlby, er død på Århus Sygehus efter længere tids sygdom. Han blev 72 år.
Helge Krohn havde i godt 18 år været skoleinspektør på Mølleskolen i Ålsø.
Han var født i november 1935 i Odder og voksede op i Horsens og Århus. Efter studentereksamen fra Århus Katedralskole blev han uddannet som lærer på Marselisborg Seminarium i Århus i 1958.
Helge Krohn havde sit første job som folkeskolelærer på Vestervig Centralskole i Thy. I 1967 kom han til Trustrup Realskole, hvor han arbejdede i 11 år, til skolen lukkede i 1978.
Herefter blev han ansat på Mølleskolen i Ålsø, hvor han to år efter, i 1980, udnævntes til skoleinspektør. Han var leder af skolen til januar 1999, da han gik på pension som 63-årig efter i alt 20 år på skolen. Han var meget glad for at være inspektør på Mølleskolen, var meget positiv over for nye udfordringer og var vellidt af både lærere og elever. Gennem årene underviste han i bl.a. dansk, historie og fransk, og eleverne nød godt af hans meget dybe og alsidige viden.

Meget interesseret i kulturhistorie

Helge Krohn var særlig interesseret i historie og kulturhistorie og både, mens han arbejdede, og efter han var gået på pension, læste han mange bøger med både skønlitterært, historisk og filosofisk indhold.
Han var en kendt og respekteret mand i lokalsamfundet, og han havde i mange år og lige til sin død været kasserer i Vejlby Sogns menighedsråd. Tidligere var han i en årrække aktiv i Hjemmeværnet, og han var også i mange år meget engageret i arbejdet i Grenaa Filmklub, hvor han sad i bestyrelsen. I fritiden var vandreture med rygsæk i de norske fjelde hans store årlige lidenskab, og lige fra ungdomstiden til hans pensionisttid var han næsten hvert år på fjeldtur til Norge enten alene eller sammen med familie. Også campingture i store dele af Europa nød han sammen med familien, og han glædede sig over mange flotte natur- og kulturoplevelser.

Positiv og livsglad

Helge Krohn var en rolig og velafbalanceret personlighed - altid velovervejet i sine beslutninger, og han var meget afholdt i skolekredse og blandt venner på egnen. Han beskrives som en positiv, optimistisk og livsglad mand, der altid så det bedste i sine medmennesker, og han forstod at opleve verden, mens han levede.
Han efterlader to børn med familie, sin hustru, pensioneret SFO-leder Helga Krohn, hendes to børn med familie samt en søster og en bror.
m.s. 
Krohn, Helge (I12359)
 
20510 Fhv. snedker, Strandvejen 123. Jochumsen, Rasmus Bjerregaard (I9943)
 
20511 Fhv. standfoged Svend Nørgaard Hejlesen, Tornby er død på Tornby Plejehjem, 85 år gammel.
Nørgaard Hejlesen var en kendt skikkelse i Tornby. Han boede hele sit liv i Tornby, og drev til sin død slægtsgården Vadsagergård, som han først flyttede fra i december sidste år.
Nørgaard Heilesen var i 30 år strandfoged i Købsted, et hverv, der var gået i arv fra hans far, bedstefar og oldefar. Også Vadsagergård var en arv, og den overtog han for 58 år siden. Han var en dygtig landmand og en dygtig strandfoged, og også efter at han var flyttet ind på plejehjemmet, fulgte han interesseret med i gårdens drift. I de senere år drev han den ved hjælp af en maskinstation.
Nørgaard Hejlesen mistede sin hustru for tre år siden, Han overleves af en søn, der netop er vendt tilbage til Danmark efter mange år i udlandet. Han er nu direktør for en fabrik i Assens ved Mariager. (VT 13 Jun 1973) 
Heilesen, Svend Nørgaard (I23)
 
20512 Fhv. sømand af Ballen, Tranebjerg sogn ... Efterlevende ægtefælle Vilhelmine Christine Nielsen f. Sørensen. Hansen, Hans Carl Frederik (I10259)
 
20513 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I21363)
 
20514 Fhv.Murer, Aldersrentenyder. Enghuus, Christoffer Vilhelm (I12108)
 
20515 Fhv.sagfører af Søndergade 1, Hjørring ... Enkemand efter Vilhemine Jensine Marie Bruun (v. her 20/5.92). Sidste fælles bopæl: Rønne Allé 15, København, Amager. Thingsig, Christen Pedersen (I7112)
 
20516 Fich, Hans, 22/6 1886, København, U, Handelsbetjent (Kolonial) Fich, Hans (I11228)
 
20517 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I18092)
 
20518 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I18049)
 
20519 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I18090)
 
20520 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I17073)
 
20521 Figurerer ikke som datter af Isaac i 1812-listen (Kulturbüro AHB) Pels, Rachel Jacobs (I2129)
 
20522 Figurerer ikke som søn af Isaac i 1812-listen 1812-listen skriver f. 1739 (Kulturbüro AHB). Det virker tidligt ift. at ældste barn, Jacob Simon Pels er 28 år i 1812, dvs. f. c. 1784. Pels‏‎, Simon Jacob (I2128)
 
20523 Fik 1276 af sine frænder Albert og Hans, hertuger af Brunsvig, skøde på Ørnhoved (Sønderhald herrede) og alt deres gods i Christrup og Virring sogne, var 1282 nærværende ved udstedelsen af den vordingborgske reces og beseglede året efter det grev Jakob givne stadfæstelsebrev på besiddelsen af Halland, var 1284 nærværende ved udstedelsen af de nyborgske forordninger." (Holbek & Brun) von Everstein, Albert (I3599)
 
20524 Fik 1620 Stedsmaal paa den Del af Vester Holtet i Ajstrup, som hans Moder iboede, mod at hun skulde være hos ham i sin Livstid. 1604 boede han vost i Mellem (Medelst) Holtet og fik 20. Maj 1604 kongelig Stadfæstelsesbrev paa Livstid paa Kirke-Korntienden af Hammer og Ajstrup Sogne mod Afgift. Boede vist 1614 i Vester Brønderslev Sogn og var da Kirkeværge sammen med Bagge Kjærulf af Kornumgaard, hvis Broderdatter han havde tilægtet. 1617 nævnes han i Vester Holtet, og her boede han indtil sin Død, der fandt Sted 1641.
Anders Kjærulf ejede en Tid en Del af Kornumgaard i Vester Brønderslev Sogn, hvilken han dels havde faaet med sin Hustru og dels købt. 1631 stævnede han sin Hustrus Moder og Halvsøstre for Tilbud paa de Parter, de ejede af Kornumgaard, og tilbød at yde dem Laan i disse Gaardsparter eller at overtage dem til rent Køb efter fælles Venners Vurdering, saasom dette Gods havde været hans Hustrus Faders, Farfaders og Farfaders Faders. (Kristian Frederik Christensen: Inger Hansdatter Saltums aner.doc (Ole munk cit.) 
Kjærulf, Anders Sørensen (I1060)
 
20525 Fik 1726 Skøde af Faderen paa et Bol i Klim (matr. nr. 21), Hk. 1-2-0-024). Mentes 1717 at være i Kbh. og var vel da indkaldt til Flaaden i Krigen 1709-1720). Kiib, Jens Andersen (I1286)
 
20526 Fik 1849 skøde på Store Ejstrup (Vendelboarkivet).
FT 1850: Ejstrup, Tornby: Peder Chr. Sørensen, 36, Husfader Gaardmand. Med ægtefælle Ellen Kirstine Christensdatter (37), børnene Ane Marie Pedersen (8), Martha Christine Sørensen (5), Karen Marie Sørensen (3), samt tre tjenestefolk, og Christen Christensen (59, Enkemand, Huusmoderens Fader. Aftægtsmand).
FT 1855, Ejstrup, Tornby: Peder Christian Sørensen, 41, Husfader. Med ægtefælle Ellen Kirstine Christensdatter (42), børnene Ane Marie Sørensen (13), Martha Christine Sørensen (10), Karen Marie Sørensen (8), Mariane Sørensen (5), Søren Christian Sørensen (1), og Christen Christensen, 64, Enke(and, Aftægtsmand. konens fader, samt seks tjenestefolk.
FT 1860, Ejstrup, Tornby: Peder Christian Sørensen, 46, Husfader. Med ægtefælle Ellen Kirstine Christensdatter (47), børnene Ane Marie Sørensen (18, Ugift), Karen Marie Sørensen (13), Mariane Sørensen (10), Søren Christian Sørensen (6), og Christen Christensen (69, Enkemand, Huusmoders Fader, som der forsørges, Aftægtsmand, samt seks tjenestefolk.
FT 1870, Eistrup, Tornby: Peder Christian Sørensen, 55, Husfader Landmand. Med ægtefælle Ellen Kirstine Christensdatter (56, Husmoder), børnene Ane Marie Sørensen (27, Ugift, Datter af huset), Mariane Sørensen 19, Ugift, Datter af huset), Søren Christian Sørensen (15, Ugift, Søn af huset), og Christen Christensen, 78, Enkemand, Aftægtsmand), samt fem tjenestefolk.
FT 1880, Ejstrup, Tornby: Peder Christian Sørensen, 65, Husfader, gaardeier. Med ægtefælle Ellen Katrine født Christensen (66), børnene Mariane Sørensen (28, Ugift), Søren Christian Sørensen (25, Ugift), samt en mejerske, og seks tjenestefolk. 
Sørensen, Peder Christian (I16010)
 
20527 Fik 1905 30. Juni kongelig Bevilling paa navnet Christian Peter Kjeldsen" Kjeldsen, Christian Peder (I18755)
 
20528 Fik 1906 19 Februar Navnebevis af By og Herredsfogden i Hjørring paa Navnet Maren Kristensen Østergaard Østergaard, Maren Kristensen (I16024)
 
20529 Fik 1945 29 Juni Kg. Bev. paa Navnet: Moritz Nathansen Lundvald.
KB ved d.: Lundvald-Nathansen. 
Lundvald-Nathansen, Moritz (I9695)
 
20530 Fik 3 Jan 1693 tilladelse til at nedsætte sig i København. Fürst, Henrik (I21286)
 
20531 Fik 6 maj 1699 tilladelse til at nedsætte sig i København.
1701: Læderstræde 21 (Mandtalsliste JF side 2),
1708: Raadhusstræde 5 (Mandtalsliste JF side 5),
1717 - 1727: Snaregade 6 (Mandtalslister JF side 6, 9, 11, 13, 15, 17, 21, 24),
1730: Anthonistræde 257 (Mandtalsliste JF side 33),
1734: Snaregade 6 (Mandtalsliste JF side 49). 
Goldschmidt, Josef (I8163)
 
20532 Fik efter skoletiden en uddannelse som møbelsnedker, holdt af at tegne og rejste 1965 til Paris for at arbejde på Peter Bramsens grafiske værksted. Peter Lautrop begyndte i 1967 at arbejde som tegner ved dagbladet Information, leverede siden tegninger til bl.a. Tidens Kvinder, Politisk Revy, Hætsjj samt Vindrosen, illustrationer til bøger af Ole Grünbaum, udgav den grafiske mappe Børnelokkereni samarbejde med Jørgen Haugen Sørensen, tegnede plakater og arbejdede med film samt TV. Lautrop var meget optaget af magtforholdet mellem mennesker og blev vred over udnyttelse og manipulation, hvilket bl.a. kom til udtryk i Bamsernes Befrielsesfront Poul Høst-Madsen skrev den fantastiske samt mystiske historie om bamser, der besætter en Nordsjællandsk landsby og gennemfører et langt, anarkistisk revolutionsforløb i kamp mod politi samt myndigheder og med forhandlinger med politikere på højeste plan. Bamsernes befrielsesfront - hele historien udkom siden som bog. Lautrop modtog midler fra Statens Kunstfond og Andreas Harboes fond, Hafnia fondets kunstnerlegat, Storm P., Villiam H. Michaelsen, Christian Købke samt Alfred Schmidts legater. Foretog rejser til Spanien, Budapest, Madeira og deltog i udstillinger i Jugoslavien, Canada, Belgien, Bulgarien, Nürnberg samt Norge, udstillede i Danmark på bl.a. Poex og Grønningen samt ved en del separatudstillinger. Lautrop, Peter (I12183)
 
20533 Fik sukkersyge som 5-årig, var netop ung nok til at få insulin Sørensen, Else Birthe (I245)
 
20534 Fik to sønner: Erik og Hans Mortensen, Gunnar Ejsing (I236)
 
20535 Fik ved Navnebevis fra Københavns Overpræsident af 22 august 1936 Navnet Louise Josephine Eugenie Bjerregaard. Bjerregaard, Louise Josefine Eugenie (I9955)
 
20536 Fik yderligere to børn, Niels (24-6-1762) og Maren (27-6-1764), der døde som små. kilde: Odensedatabasen Familie: Niels Hansen / Elisabeth Nielsdatter (F29)
 
20537 Filiaalhouder Bata Schoenenfabriek. De Boers, Henri (I16482)
 
20538 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I19159)
 
20539 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I21526)
 
20540 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I9197)
 
20541 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I9196)
 
20542 Filmdebut 1911:"Livets bål". Teaterdebut: Horsens Teater som Ejbæk i "Eventyr på fodrejsen".  Wolsgaard-Iversen, Jon (I2207)
 
20543 Fils d'Henri (1678-1745), il reprit la maison de négoce et d'armement fondé par son père. Il s'associa avec sa belle-famille, les Gomperz, dans l'armement à Hambourg et Amsterdam.
Ayant des intérêts commerciaux à Saint-Pétersbourg, il y voyage régulièrement et remplace le consul français lorsque le besoin se fait.
Il avait épousé sa cousine Suzanne Gompertz, fille de Magnus Hijman Gomperz, armateur et banquier à Hambourg. Il est le père de Louis Léon Homberg, de Grégoire-Gerson Homberg et d'Edouard Homberg, ainsi que le beau-père du banquier David Salomon Gomperz et de l'armateur Jean Baptiste Michel-Oppenheimber. 
Homberg, Hartog Michel (I8152)
 
20544 Financier. Gomperz, Ruben Elias (I1395)
 
20545 Financier. The son of German-Jewish philospher Moses Mendelssohn and father of composers Felix and Fanny Mendelssohn. Born in Berlin, he showed an early interest in cultural life, co-founding the Jewish liberal society Gesellschaft der Freunde (1792) and becoming an active member of the Berlin Singakademie (1793). During that time his brother Joseph founded the Berlin bank of Mendelssohn and Friedlaender, and at his behest Abraham went to Paris in 1797 to study banking. He became a partner in 1804 and the firm was renamed J & A Mendelssohn, with headquarters in a new branch in Hamburg. This city was invaded by the French Army in 1810; the brothers were less than cooperative with the occupying forces and the following year they had to flee in disguise to Berlin. They were heavily fined for refusing to help fund Napoleon's Russian campaign. After Napoleon's defeat in 1815, the Mendelssohns established themselves in the heart of Berlin's financial district and joined a consortium of German banks, led by the House of Rothschild, to secure war reparations from France. A Paris branch was opened for this purpose. In 1822 Abraham sold his partnership to become an independent financial broker and devote himself to philanthropic pursuits; afterwards the bank was reorganized as Mendelssohn & Co. Abraham strongly believed that Jews should assimilate into German society and in 1816 he and his family converted to Christianity, adding "Bartholdy" to the family name. The Mendelssohns' affluent home in Berlin hosted Sunday salons at which Felix and Fanny, both child prodigies, were the star attractions. Their father spared no effort to give both the best musical education and Felix became a famous composer while still in his teens; but in keeping with the social code of the era he forbade Fanny from pursuing music as a profession. He died of a stroke at 58. Abraham seemed philosophical about his place in history. He liked to say, "First I was the son of my father, now I am the father of my son", and "I am but a dash connecting Moses and Felix Mendelssohn". But this is too modest. Besides providing Felix with the ideal environment for his genius to develop, he helped build one of Germany's most important private banks, an institution that survived under family ownership for 140 years. Mendelssohn & Co. was liquidated by the Nazis in 1938. (Bio by: Bobb Edwards, findagrave) Bartholdy, Abraham Ernst Mendelssohn (I1372)
 
20546 Finansminister 1909 - 1910 og igen 1913 - 1920.  Brandes, Carl Edvard Cohen (I1818)
 
20547 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nulevende (I14616)
 
20548 Find a grave Knudsen, Christian Jørgen (I358)
 
20549 Findagrave anf. f.dato som 10 May. Pedersen, Christen Justesen (I20320)
 
20550 Findagrave: "Occupation: Musician / Music Teacher". Baerens, Siegfried Ludvig (I8953)
 

      «Forrige «1 ... 407 408 409 410 411 412 413 414 415 ... 1161» Næste»