Slægtsforskning - slægtsbørs - og lidt kulturhistorie
Vær med!
    Kilder og bidragydere
Hvor stammer navnet Heilesen fra?
Slægtshistorie
    Heilesen-familien fra Tornby
Links til nyttige ressourcer
Projektet: Slægtsforskning og Hypertekst

Slægtsforskning - slægtsbørs - og lidt  kulturhistorie

Heilesen er et af de sjældne -sen-navne. Det stammer fra Vendsyssel, hvor flere forskellige Heilesen-slægter har deres oprindelse på en egn, hvor fornavnet Heile engang var meget brugt. Det var det især i Børglum, Furreby, Vrensted og Tise sogne.

I det daglige optager det os nok ikke voldsomt, om en anden Heilesen skulle være langt ude i familie med én selv. Men på Internettet er det en anden sag. Nettet giver global kontakt, og den er tilmed uformel og uforpligtende. Derfor virker det sjovt snarere end påtrængende, når der kommer e-mail  fra navnefæller rundt om i verden, som søger deres danske rødder. - Og kunne du ikke også selv finde på at søge på dit navn, bare for at se, hvad der dukker op?

Det stigende antal henvendelser har inspireret til dette web-site, som har flere formål:

Vær med! - Det er gratis

Alle oplysninger er velkomne. Både om efterkommere af de personer, som allerede er med i databasen og om andre Heilesen-familier. Hvis du har dit eget slægtshistoriske site, vil vi meget gerne linke til det. Hvis ikke, hjælper vi gerne med at gøre dit materiale tilgængeligt online.

Kontakt: Simon Heilesen (simonhei@ruc.dk) eller Karen Heilesen (kgh@hjoerhs.dk)

Kilder og bidragydere til den nuværende database


Hvor stammer navnet Heilesen fra

Ifølge en familietradition blev fornavnet Heile bragt til Danmark af en norsk skibsdreng, som for mange hundrede år siden strandede på Vendsyssels vestkyst og slog sig ned på egnen. Norsk er det sandsynligvis. Stavelsen Heile indgår således i forskellige norske stednavne (se fx. O. Rygh: Norske gårdnavne, bd. 12, s. 333).

Om betydningen findes der flere forskellige teorier:

-sen (søn) og -datter føjedes til faderens fornavn og gjorde det ud for jævne menneskers efternavn frem til anden halvdel af 1800-tallet. Heile Christensen var således far  til Christen Heilesen og Anna Heilesdatter.


Slægtshistorie


Nyttige ressourcer


Projektet Slægtsforskning og Hypertekst

Artikel under forberedelse. 

Denne side indeholder kun privat information / This is a private web page.
Simon B. Heilesen, opdateret: